Velkommen til de beste forutsetninger for laksefiske i Verdalselva

Verdalselva er ei skjermet og vakker elv i Verdal kommune. Den dannes ved samløpet av elvene Inna, som kommer fra Innsvatnet ved svenskegrensa, og Helgåa, som kommer fra fjellbygda Vera. Sammen skaper de en av landets beste elver for laksefiske. Verdalselva er ca 21 km lang. Tar vi med tilløpselvene Helgåa og Strådøla er elvas løp over 9 km. Vassdragets totale laksførende del er ca 50 km etter at det i 1990 ble bygget Europas største laksetrapp i Granfossen. Elva har et nedbørfelt på ca 1 500 km². Den responderer raskt på snøsmelting og nedbør. En slik økning i vannstand gir umiddelbar oppgang av bitevillig fisk som gir deg gode muligheter for blank nygått laks. Laksens vandrer raskt opp uten større hinder før den møter Østnesfossen. Østnesfossen er den ene delen av vårt vald som har en totallengde på nesten 2500m. Her er det alltid store mengder laks som samler krefter før de skal gi seg i kast mot vannmassene. Dette er også et meget effektivt vald når vannmengden øker etter perioder med mindre vannføring. Valdet leverer mer moderat på lav vannføring. Det er åpent salg av døgnkort for nedre del, men med begrensning i antall fiskere. Ta kontakt for mer informasjon om våre fiskekort. På øvre del av Austnes står laksen for å hvile etter kampen mot fossen. Valdet er meget variert med store steiner, dype høler, stille partier, stryk og så klart perfekt for laksefiske. Her finner vi også den tradisjonsrike Blåmelhølen. Denne hølen er et meget sikkert sted som det har levert storlaks i generasjoner. Her disponerer du begge sider av elva. Øvre del fungerer utmerket under såvel lav vannstand som høy vannstand. Ved legendariske Blåmelhølen ligger også en hytte som følger med valdet. Dette er områdets eneste hytte, så her er det ingen naboer. De som leier det øvre valdet eksklusivt har også totalt fritt fiske på hele nedre del av Austnes, men nedre del er ikke eksklusivt. Øvre del av Austnes er ca 2000 meter og stort sett på begge sider av elva. Det er derfor lite motfiske. Valdet leies ut eksklusivt, så her blir du alene i jakten på storlaksen. Det er fisket opp laks på 129 cm på Austnes og Verdalselva leverer bra med storlaks hvert år. Som du skjønner gir Austnes deg de beste forutsetninger for fangst. Nå er det opp til deg å skape minner for livet. Hjertelig velkommen og skitt fiske!

Tight Times! Ola - Signatur
vannføring: 97

Østnesfossen live nå med vannføring på m³/s

Klikk på bilde under for vår fiskeguide

Noen av våre fangster i de siste år

Dato Vekt Vald/Sone Fisker/Roer Redskap Art CR

Siste 20 fangster

Dato Vekt Vald/Sone Fisker/Roer Redskap Art CR

Andre opplevelser i nærheten

Fjell
Må avtales på forhånd

Fjellet

Verdalsfjella gir fantastiske muligheter for stor ørret. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon og tilbud om fiske.
Historie
KULTUR

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Middelaldergården Stiklastadir er bare en av de mange opplevelsene Stiklestad Nasjonale Kultursenter tilbyr. Velkommen tilbake i tid. https://stiklestad.no
Sol og strand
BADELIV

Rinnleiret

Bare 15 minutter fra Østnesfossens hoppende laks finner du Rinnleiret. Dette er en av Trøndelags lengste badestrender. Langgrunn og fint for både store å små.
Flott opphold på Østnes. Laks på flua som ble bundet i hytta 40 min før!
Sigurd O. Engan
Trondheim